Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гість | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Life_is_Good, Dim4iK, Rubia  
LUTSK&LIFE » Цікаві події/Новини » Цікаві події » ВИСТАВКА ТРАДИЦІЙНОГО ТИБЕТСЬКОГО МИСТЕЦТВА у Луцьку
ВИСТАВКА ТРАДИЦІЙНОГО ТИБЕТСЬКОГО МИСТЕЦТВА у Луцьку
ihorbudДата: Среда, 19.09.2007, 22:59 | Сообщение # 1
Перехожий
Группа: Житель міста
Сообщений: 10
Репутация: 0
Статус: Offline

З 1 по 31 жовтня в Луцьку буде працювати

Виставка традиційного мистецтва Гімалаїв

Місце проведення - Волинський краєзнавчий музей
Адреса: м. Луцьк, вул. Шопена, 20
Години роботи:
Вівторок, середа, четверг, пятниця, субота 10.00 - 18.00
Неділя, понеділок - вихідні дні

Заходьте smile

ПРЕС - РЕЛІЗ
ВИСТАВКА ТРАДИЦІЙНОГО ТИБЕТСЬКОГО МИСТЕЦТВА

Одні люди турбуються про чистоту зовнішнього довкілля, інші – про зникаючі види рослин та тварин, а хтось – про світову культурну спадщину. Багато сучасних людей розуміють, що, втрачаючи щось неповторне, єдине у світі, ми та увесь світ стають біднішим.
Починаючи з 1950 року, часу окупації комуністичним Китаєм, тибетський народ піддається тривалому геноциду, а його культура – планомірному винищенню. В часи так званої «культурної революції» було зруйновано більшу частину архітектури і виробів мистецтва Країни Снігів, а самих тибетців в Тибеті стало менше, ніж китайців. В 1959 році велика частина тибетців на чолі з своїми духовними лідерами емігрують в Індію та Непал, стають хранителями традиції за межами своєї Батьківщини. Уряд та народи цих країн дружелюбно, з розумінням поставилися до тибетських біженців, але спекотний клімат цих країн був згубним для гірського народу. Мета такої виставки – допомогти тибетському народу зберегти свою культуру і національну свідомість з одного боку, а з іншого – сприяти взаєморозумінню Східної та Західної культур, взаємний вплив яких розширює світогляд людей, допомагає їх духовному розвитку. Простір мистецтва та людського ума безмежний і наповнений безліччю можливостей. І особливо приємно, коли вони використовуються на благо всіх живих істот, як це прийнято в філософії буддизму.
Багатство і глибина тибетської культури унікальні. Самобутнє мистецтво свиткового живопису, яке називається Тханка, виконувалося на бавовняній тканині фарбами, в склад яких входили мінеральні та органічні речовини, подрібнені дорогоцінні камені і золото, іноді – частинки землі і води, зібрані в святих місцях. Що було особливо важливо, живописні полотна мали бути достатньо гнучкі, щоб їх можна було згортати і брати з собою, як робили мандруючі монахи. Мистецтво лиття і чеканки по металу прийшло в Тибет з Непалу і було доведено майстрами до досконалості. Неповторною є тибетська музика. Звуки тибетських інструментів повторюють вібрації в тілі людини, такі як рух крові, серцебиття, впливаючи, таким чином, на психологічний стан та розумові процеси. Вражають традиційні народні танці і ритуальні танці лам – екзотичні, загадкові містерії, які виконують в обрядах з використанням масок. Цінністю також є тибетська медицина, яка, на відміну від європейської, працює з причинами хвороб, а не з їх наслідками. Унікальна архітектура Ступ (монументів, які представляють досконало розвинутий ум – тотожний універсуму). Народний епос, астрологія і багато іншого. Але найбільш цінним скарбом Тибету – є ті знання про ум людини, які були сховані від світу високими горами Гімалаїв на протязі тисячоліття. Глибока філософія і потужні психологічні практики Тибетського Буддизму актуальні і для сучасного західного суспільства. Зовнішня екзотика і різноманіття предметів, Будда-форм, будівель і чудес не повинні затьмарювати їх суть, яка безпосередньо торкається кожної думаючої людини, якщо вона задає питання про свою глибинну суть та зміст життя.
Експозиція виставки «Скарб Тибету» представляє справжні ритуальні атрибути, скульптуру, свитковий живопис, декоративно-прикладне мистецтво, музичні інструменти, прикраси, які були привезені з Індії, Непалу, Тибету, а також надані приватними колекціонерами. Таким чином, ми відкриваємо нову для більшості з нас культуру.
В рамках виставки передбачені екскурсії, показ документальних та художніх фільмів про Тибет, його культуру та філософію, лекції на тему філософії буддизму.
http://www.lutsk.buddhism.org.ua/exibition.html

 
SCRE@MДата: Четверг, 20.09.2007, 14:50 | Сообщение # 2
Розробник сайту
Группа: Адміністратор
Сообщений: 365
Репутация: 6
Статус: Offline
Дану тему пропоную закинути в новини!

 
ihorbudДата: Четверг, 20.09.2007, 16:19 | Сообщение # 3
Перехожий
Группа: Житель міста
Сообщений: 10
Репутация: 0
Статус: Offline
Quote (Admin)
Розробник сайту

Группа: Адміністратор Сообщений: 229 Статус: Offline Дану тему пропоную закинути в новини!

Без проблем. Можна й в новини smile

 
SCRE@MДата: Четверг, 20.09.2007, 17:31 | Сообщение # 4
Розробник сайту
Группа: Адміністратор
Сообщений: 365
Репутация: 6
Статус: Offline
Користувачі також мають таку можливість, ви являєтесь автором даної теми, тому прошу Вас розмістити дану новину!

 
ihorbudДата: Вторник, 06.05.2008, 00:09 | Сообщение # 5
Перехожий
Группа: Житель міста
Сообщений: 10
Репутация: 0
Статус: Offline
В Луцьку

8 та 9 березня орієнтовно на 19.00 в буддийському центрі

Лекції з Буддизму вчителя Томаша Фрідмана (Ужгород)

Добавлено (25.02.2008, 23:43)
---------------------------------------------
Соррі.

Лекції відбудуться 14 та 15 березня.

Добавлено (06.05.2008, 00:09)
---------------------------------------------
В Луцьку

15 та 16 травня орієнтовно на 19.00 в буддийському центрі

Лекції з Буддизму вчителя Кароля Слечека (Польща)

Кароль Слечек

Народився у 1956 р. у Кракові. Закінчив філософський факультет Ягелонського університету (м. Краків), магістр філософії. Наукові роботи пов’язані з філософією Гегеля. Кароль читає лекції в університетах багатьох країн світу (Польщі, Чехії, Фінляндії, Норвегії, Англії, США, Канаді, Україні та Росії). Його давнім інтересом є буддийська філософія. Тому він бере активну участь у сходознавчих конференціях та круглих столах в університетах Польщі. Одні з тем таких зустрічей в науковому сходознавчому товаристві університету м. Ополе (Польща) були «Поза реалізмом та нігілізмом. Мадх’яміка – буддийська філософія серединного шляху», «Буддизм і психологія: ум, емоції, пізнання», «Щастя у світлі буддийських наук», «Наука та буддизм».

Сообщение отредактировал ihorbud - Среда, 20.02.2008, 23:23
 
LUTSK&LIFE » Цікаві події/Новини » Цікаві події » ВИСТАВКА ТРАДИЦІЙНОГО ТИБЕТСЬКОГО МИСТЕЦТВА у Луцьку
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


 

Copyright SCRE@M & Jasm© 2024
Используются технологии uCoz